BOTA BORRELIA – CO-INFEKTIONER

När man får borrelia, så får man sällan BARA borrelia utan ofta har man många gånger utan att veta det sk co-infektioner.

Det finns ett 25 tal infektionssjukdomar som i huvudsak överförs via fästingar. ( män i vissa fall även på andra skilda sätt)

De vanligaste är TWAR, Bartonella, Babesia, Mychoplasma och Erlichia. Vill man få reda på via tester får man lov att göra det enskilt och många tester är inte tillförlitliga.

Jag har här några länkar till bra information om dessa Co-infektioner. När man läser symptombeskrivningarna så inser man snabbt att det är nästan omöjligt att särkilja dem då de alla har samma eller diffust liknande symptom som Borrelia.

Det kan var en förklaring att som i mitt eget fall, man inte svara på Borreliabehandlingen, då flera av co-infektionerna kräver annan sorts medicin och antibiotika än Borrelia.

Det kan vara värt att notera om man har problem med behandlingen.

dessutom ska man vara medveten om att det inte är infektioner man ska leka med eller ignorera. De är lika dödliga som Borrelia om man lämnar det obehandlat.

http://www.anapsid.org/lyme/tbi-symptoms.pdf

http://www.lyme-symptoms.com/LymeCoinfectionChart.html

http://www.publichealthalert.org/Articles/jamesschaller/ignore%20bartonella%20and%20die.html

Vill avsluta med en länk till en artikel i en norsk tidning om en av våra medlemmar i BOTA BORRELIA’s Facebookgrupp:

http://www.dagbladet.no/2012/06/08/nyheter/flatt/smitte/borrelia/syk/21990144/

Så som jag konstaterat tidigare så tar Norge allt större kliv framåt både i sitt rapporterande om sjukdomen och i det inflytande Dr Rolf Luneng har över behandlingsutvecklingen.

Lillebror blir storebror. Ytterligare ett skäl att skämmas över Sveriges bedrövliga sjukdomsinsikt. Vi får dock hoppas att ljuset från Norge sprider sig in över gränsen till oss.

Hemimamma

Det här inlägget postades i ARTIKLAR, FAKTA OM BORRELIA, FALLBESKRIVNINGAR, PERSONLIGA BERÄTTELSER och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till BOTA BORRELIA – CO-INFEKTIONER

 1. VännenAnita skriver:

  När jag nu ser alla dessa olika sjukdomar som kan överföras av en fästing så är det ÄN MER otroligt att man i Sverige hävdar att Borrelia är en HUDÅKOMMA som initialt ALLTID skall behandlas med en så ”smal” antibiotika som Kåvepenin!

  Gilla

  • HEMIMAMMA skriver:

   Man ska ALDRIG behandla med Kåvepenin. Varför? Jo om man ser sitt immunförsvar som en svårframkomlig grusväg för spirocheterna att ta sig till det fetaste och godaste för dem, nämligen nerver och slutligen hjärnan, så om man tar ett antibiotika som är för lamt och för kort tid så dödar man bara sina egna immunoceller, då de inte räcker tillnärmelsevis för att döda så tuffa och robusta bakterier som Borrelia Burgdorferi är.

   I praktiken förvandlar man alltså grusvägen till en lättframkomlig motorväg till hjärnan. Vilket gör att man blir sjukare än någonsin om man behandlar för lamt och för kort.

   Gilla

 2. Ping: HEMIMAMMAS TANKAR – om soptunnor, skitprat och skräppost « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s