BOTA BORRELIA – LÄKEMEDELSVERKETS SVAR på Benny Sellbergs brev.

BENNY SELLBERG: Fick detta av Läkemedelsverket nu efter mitt mail där jag visade studier som motsäger den Svenska hållningen.

”Hej och tack för ditt brev.

Rekommendationen om borreliabehandling är resultatet av ett möte, där experter på området möttes för att diskutera sig fram till en gemensam ståndpunkt. Mötet hölls 2009 och rekommendationerna speglar både deltagarnas erfarenhet av svensk sjukvårdspraxis och det vetenskapliga läget då. Eftersom rekommendationerna är konsensusdokument är vår policy att inte ändra dem i efterhand, såvida det inte rör sig om korrekturfel. Istället tar vi fram nya rekommendationer när de gamla blivit inaktuella. Enligt vad vi har hört planerar SMI (Smittskyddsinstitutet) att inleda en utredning om borrelia i höst som kommer att beröra diagnostik, behandlingstid och kronisk borreliainfektion. Oavsett vad de kommer fram till kan deras utredning ses som en komplettering till vår rekommendation.

Ur ett samhällsperspektiv är det viktigt att läkemedel används på ett ändamålsenligt sätt. Med borrelia som exempel innebär detta bland annat att de studier som säger att lång behandling hjälper måste vägas mot de som visat att det inte gör det. Expertgruppens slutsats 2009 var att det inte fanns något vetenskapligt stöd för att rekommendera långa antibiotikakurer, däremot löper de som antibiotikabehandlas under lång tid ökad risk att drabbas av svåra biverkningar. Detta ska inte ses som att expertgruppen förringar det lidande som kvarvarande besvär orsakar vissa borreliapatienter, utan som analys av tillgängliga fakta. Om ny kunskap tillkommer får slutsatsen omprövas.

Vänliga hälsningar”

Pernilla Örtqvist leg. apotekare, farm. dr. Medicinsk information Läkemedelsverket

BORRELIA och andra Kroniska infektionssjukdomar är allvarliga och i många fall DÖDLIGA och vi MÅSTE skydda våra barn.

.
.
.

Kampen fortsätter.

Det här inlägget postades i BOTA BORRELIA och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till BOTA BORRELIA – LÄKEMEDELSVERKETS SVAR på Benny Sellbergs brev.

 1. Ping: Mera läsvärt om Borrelia. | HANNIBAL(JAN)

 2. anders49 skriver:

  2 kommentarer men bara en synlig. Beror det på att ni censurerar. Är det inte bättre för patienterna att få en riktig diagnos istället och slippa utnyttjas av tvivelaktiga läkare.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej i normala fall (utom extremt elaka troll) så cencureras ingen kommentar – däremot så granskar jag alla innan jag släpper ut dem. Det är mitt ansvar för vad som skrivs i min blogg. Tyvärr så kan jag inte hålla koll på bloggen jämt. Som alla så har jag ett privatliv utanför nätet och är dessutom sjuk och har inte alltid krafter att lägga på bloggen var dag.
   Mvh Hemimamma

 3. anders49 skriver:

  Mats Reimer gör ett väldigt bra jobb när han avslöjar bluff och humbug. Det är tråkigt när inkompetenta och okunniga politiker beslutar om sådant som de inte förstår.

  http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/kommer-svenska-politiker-klampa-in-i-borreliakriget/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s