BOTA BORRELIA – Mats Reimer får svar på tal och smäll på fingrarna

Mats Reimer skrev ett blogginlägg  där han förtalar amerikansk borreliaexpertis och NORVECT – den norska gruppen av sjuka som arrangerar en välbehövlig medicinsk konferens med syfte att utbilda norsk och svensk vård.

Han tillhör ”jorden är plattist;erna”  – som trots att Kopernikus och Gallilei bevisade att jorden är rund och cirkulerar runt solen – tvingades av Katolska Kyrkan att göra avbön och avrättas i den fåfänga tron att man kan tvinga bort sanningen med edikter.

”Sanningen skall göra eder fria”

Stollen Reimer & co  kommer att tvingas krypa till korset så småningom, men just nu tänker jag publicera NorVects svar som också publicerades i Dagens Medicin(med Sissel och Siws samtycke):

”Norvect arrangerer en internasjonal interdisiplinær konferanse om vektorbårne infeksjoner i Oslo den 26 og 27 mai 2014 med ønske om å skape nysgjerrighet og nytenkning innen et spennende fagområde, der vi fortsatt mangler kunnskap. Tidligere helseminister Jonas Gahr Støre ga lovnader om en erfaringskonferanse i 2013, hvilket vi har tatt initiativ til.

Vi i Norvect er derfor svært overrasket over barnelege Mats Reimers polemiske, ukollegiale og til dels aggressive bloggpost i Dagens Medicin den 25. mars 2014 Vi arrangerer ingen ”motkonferanse”, oppfordrer ikke til ”borreliakrig” og kjenner oss ikke igjen i beskrivelsen ”konfronterende strategi.” Vi ønsker en positiv og konstruktiv erfaringsutveksling på tvers av fagmiljøer og landegrenser.

”Vi vet hvor farlig borreliose er, men det virker som om miljøet har bestemt seg for at Borreliapasientene skal være friske etter tre ukers behandling. Miljøet må være nysgjerrig og drive eksperimentell forskning istedenfor å avvise pasienterfaringer”, har Norges statsminister Erna Solberg uttalt.

Det er et stadig økende antall pasienter som vitner om god effekt av lengre medisinsk behandling enn hva nåværende offisielle retningslinjer tilsier. Flere av disse får påvist intracellulære koinfeksjoner som bland annat babesiose, bartonellose og ehrlichiose som gjør sykdomsbildet og tilhørende behandling adskillig mer kompleks. Det er viktig å lytte til erfaringsbasert kunnskap både fra pasienter og klinikere (f. eks. ved bruk av kasuistikker), da dokumentasjon fra kontrollerte kliniske utprøvinger er vanskelig ved en såpass heterogen pasientgruppe.

Reimer benytter gjennomgående begrepet ”den alternative borreliavärlden”, men tendensen er at stadig flere amerikanske leger behandler lenger enn normert tid (CDC, 2013). Paul Mead, sjef for epidemiologi og borreliose-overvåking ved CDC, har uttalt følgende: ”These findings confirm that health care providers are not rigidly following the IDSA guidelines and underscore the need for more education of providers regarding best treatment practices” (Pfeiffer, 2013). Et økende antall stater i USA endrer også lovgivningen for å verne leger som ønsker å behandler lengre. Et nylig eksempel er Vermonts Bill H123 som enstemmig ble vedtatt med 140-0. Det er også et tankekors at CDC oppjusterte sine smittetall på borreliose per år med 1000 procent fra 2012 til 2013. Man aner konturene av en epidemi som så langt rammer seks ganger flere pasienter enn HIV.

Reimer går ikke av veien for å kritisere de fleste av foredragsholderne, på tross av at de inviterte har forfattet flere hundre fagfellevurderte publikasjoner, som f. eks. professor Perronne og Dr. Breitschwerdt med til sammen 450 vitenskapelige artikler. Dr. Breitschwerdt er bl. a. en av de fremste i verden på bartonella.

Reimer unnlater å nevne at Dr Burrascano har over 30 års erfaring innen feltet og har behandlet til sammen 11 300 pasienter fra 16 ulike land. Han har vært rådgiver for CDC og National Institute of Health (NIH), utgitt mange vitenskapelige artikler, tatt del i et 20-talls forskningsprosjekter og holdt nærmere 60 presentasjoner verden over.

Reimer kritiserer også dr Horowitz som de siste 27 år har behandlet cirka 12 000 borreliosepasienter fra hele verden med stor suksessrate. Pga. hans kjennskap til babesia, har han også blitt hentet inn av kinesiske myndigheter for å bistå i en stadig tiltagende smitteproblematikk.

Forskeren Jyotsna Shah driver i følge barnelege Reimer en lukrativ business via et ”alternativt laboratorium”. Laboratoriet Reimer sikter til er et referanselaboratorium for flåttbårne sykdommer i USA som samarbeider med over 1000 leger og sykehus på tvers av Nord-Amerika. Shah har en Ph. D i diagnostisk immunologi og bakgrunn fra Harvard University innen molekylær biologi og mikrobiologi. Hun har utviklet over 20 patenter og samarbeider i dag med ledende malaria- og tuberkulose-forskningssentre i Sør-Amerika, Afrika og Asia.

Reimer spekulerer rundt forskningen til professor Miklossy fra Sveits som har en Ph. D i nevrologi med spesialisering innen nevropatologi og har viet de siste 25 år til å forske på sammenhengen mellom alzheimer og borrelia. Syfilisspiroketen, Treponema Pallidum, er nært beslektet med borrelia. Når man vet hva syfilis i senstadier kan forårsake, er en mulig lenke mellom langtkommen borrelia og demens svært interessant.

MacDonald får også gjennomgå, selv om han etter 30 års forskning på borrelia har gjort mange interessante oppdagelser. Han var blant en av de første som publiserte bevis for de ulike pleomorfe former av borrelia. Hans initiativ i MS forskningen er prisverdig.

Det er kun én som unnslipper Reimers kritikk, og det er dr Randi Eikeland, fordi hun, etter Reimers mening, har et mer fornuftig syn på borreliose. Vi er heldige som har en ressurs som Eikeland til å stille på konferansen. Vi mener det vitner om at hun, som de andre foredragsholderne, utviser åpenhet og nysgjerrighet for ny kunnskap. Professor emeritus Per Løkken avslutter sin artikkel i norske Dagens Medisin den 28 mars 2014 på en god måte: ”Ingen har monopol på sannheten. Vi bør alle være villige til å lære av hverandre – og av pasienter kan man ofte lære mye”.

Medisinske sannheter varer ofte ikke lenger enn fem til ti år og kritiske vurderinger er verdifullt. Reimer representerer en kritisk røst og vi ønsker ham velkommen til å delta på konferansen i mai og dele sin kliniske erfaring og presentere egne forskningsfunn for kollegiet.”

Det här inlägget postades i BOTA BORRELIA och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till BOTA BORRELIA – Mats Reimer får svar på tal och smäll på fingrarna

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Nu är ”solstollen” i farten igen och i detta inlägg kommer han mer direkta faktafel och denna gång vill han stå oemotsagd så de tillåter inga kommentarer, alltså kommenterar jag det här istället
  http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/dr-x-i-orebro-skriver-ut-tbc-medicin-mot-borrelia/

  Ingen skriver ut Riphampicin (rimactan) mot BORRELIA utan det skrivs ut mot Bartonella och babesia och det är i överenstämmelse med ILADS och Dr Burrascano och Dr Horowitz rekommendationer.
  Återigen gör han sig lustig över Läkare som har större kunskaper än han själv och förhäver sig i sin ”jorden-är-plattism”
  När ska han komma ut som katolik?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: