BOTA BORRELIA – TACK MIKAEL ÖSTERBY & SVT

ANFANGIdag är första dagen på resten av våra liv och nu har vi kanske chansen att smida medan järnet är varmt. Insatsen är våra egna och våra barns hälsa och liv.

Igår så visades den franska filmen ”Den tysta epidemin” gjord av Chantal Perrin. Den finns under en månad att se på SVT play. När den tiden gått ut så kan ni titta in på DETTA gamla inlägg om filmen där ni kan se den otextade engelska versionen.

Som alltid så kliver MATS REIMER fram i en debattartikel och vräker ut sig i den bildliga opinionsbildande soffan och försökte stoppa filmen:

”Det har utvecklats en alternativ borreliavärld, där ett litet antal läkare och forskare håller egna konferenser avskilda från forskarsamhället i stort. Privatklinikerna och deras laboratorier tjänar förstås pengar på sin pseudovetenskapliga vård, och de har stöd av stridbara patientaktivister som drivs av övertygelse och inte av ekonomiska motiv.”

MATS REIMER VAR SJÄLV OFFICIELLT INBJUDEN TILL NORVECT FÖR ATT STÅ UPP FÖR SINA IDÉER MEN HAN BEHAGADE INTE DYKA UPP.

MATS REIMER ÄR EN FEGIS OCH EN KORRUMPERAD CHARLATAN med egna ekonomiska motiv i saken som jag återkommande redovisar i denna blogg (sökord Mats Reimer)

Jag själv hade glädjen och äran att delta i Konferensen och jag kan garantera att det inte handlar om några ”lösa boliner” som diskuterades på den största konferensen kring MSIDS hitintills i VÄRLDEN och hade han stollen varit där så hade han blivit näckad av vetenskap som majoriteten av Sveriges forskare är för inkompetenta för att kunna ta till sig (mer om det i senare inlägg).

Jag hade dessutom den stora glädjen att få prata med Chantal Perrin själv om den DÅ kommande kontroversen och vi diskuterade framtida projekt med stort gemyt.

Jag vill verkligen tacka henne och hennes team, eftersom filmen lika bra speglar förhållandena här hemma som i Frankrike.

Chantal Perrin i Huff. Post: PERRIN”The main problem, I think, is that it is one of the most complicated diseases man has ever met. The bacteria are difficult to find and difficult to eradicate. It’s not a disease for specialists but for good GPs who can consider the whole person before making a therapy program ”à la carte,” considering many factors. Lyme disease forces doctors to change methods, to spend a long time and to follow patient reactions to treatment closely. It is time consuming and not rewarding as often treatment fails. It’s not a very nice and tame disease. Lots of doctors refuse to treat Lyme disease.

And from the chemical industry’s point of view, it’s much more interesting to treat life long fibromyalgia with corticoids and pain killers (expensive medicines) than treat Lyme, often the cause of fibromyalgia, with cheap out of patent antibiotics.”

Dessutom vill jag tacka en i de inre leden nyutnämnd Lymehero:

MIKAEL ÖSTERBY som såg till att dokumentären visades och som nu gått ut och försvarat oss i debattartiklar:

”- Filmen är absolut inte ovetenskaplig. Det finns olika skolor och i filmen får flera olika sidor komma till tals. Han har redan tidigare blivit kontaktat av Mats Reimer, men menar att läkaren fått svar på sina frågor. SVT ser inga hinder att sända filmen.”

http://www.svt.se/opinion/filmen-om-borrelia-ar-relevant-for-en-svensk-publik

”Ett huvudbudskap i filmen som båda sidor verkar ense om är att det behövs mer kunskap om hur borrelia diagnosticeras och behandlas. Sammantaget anser jag att filmen är relevant för en svensk publik.”

Mikael Österby opinion@svt.se (han blir säkert glad för ett tacksamt mail)

Jag gick in och tackade inne på SVT’s FB-sida och till mig glädje så har Chantal själv ”gillat” min notis.

Angelica 1Ser fram emot att träffa Chantal igen när hon enligt egen utsago skall komma till Sverige och hennes kort är en av alla de skatter jag fick med mig hem från NORVECT.

Angelica Johansson, Styrelsemedlem i Svenska Borrelia & TBE föreningen, admin för BOTA BORRELIA på Facebook, patient och borreliaaktivist.

MIN BLOGGKOLLEGA BENNY SELLBERGS INLÄGG OM FILMEN

organise

Enklaste sättet att bli medlem är att sätta in medlemsavgiften på föreningens
Plusgirokonto 165 18 27-6 eller Bankgiro 5921-6770.
Årsavgiften för medlemskap är 300:- för fullt betalande medlem.
200:- för pensionärer, familjemedlem, stödmedlem och studerande.
Glöm ej att skriva namn, adress, telefonummer och eventuellt mailadress.
Det går bra att maila uppgifterna till foreningen@borrelia-tbe.se .
Om du har några frågor ang. medlemskap ring eller skicka ett mail.
Kontaktuppgifter finns under Kontakta Oss.

I övrigt så fortsätter kampen som förut.

Tänk på att Borrelia är sexuellt överförbar – så kör försiktigt!

Stå på er innan läkarna står på er!!

botaborreliaFBgruppen

(klicka på bilden)

Vår petition för att stoppa Reimers mobbande

Annonser
Det här inlägget postades i BOTA BORRELIA och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s