BOTA BORRELIA – Borreliadagen 18 maj, Heikki Wilkmans tal

ANFANGPå Borreliadagen var det fler som talade förutom jag. Ordförande i Svenska Borrelia & TBE föreningen Margaretha Björk, Dr X, Benny Sellberg och Heikki Wilkman och jag ska försöka lägga ut dem alla i mån av att jag kan få texterna av dem. Vi börjar i alla fall med Heikkis tal.

Heikkis tal

”Lögner och förakt botar ingen. Medicin och vård däremot gör det.

Vi patienter behandlas med hån och förakt när vi söker vård. Detsamma gäller när vi söker rättelse hos Inspektionen för Vård Och Omsorg (IVO). Media är inte intresserade att höra eller berätta våra historier. Politiker struntar fullkomligt i oss.

Läkarna vägrar att se våra symtom. De vägrar att lyssna till oss. De vägrar ta prover. Man påstår att vi svamlar och har psykosomatiska besvär. De kallar detta ”Vetenskap”.

När och hur blev det vetenskapligt att vägra titta, lyssna eller ta prover?

Enligt folkhälsomyndigheten (fd Socialstyrelsen) ska vid misstanke ett s.k. ELISA prov tas. Det testet visar om man har antikroppar mot Borrelia. De flesta av oss har det. Läkarna är sedan fria att ”tolka” testet och deras ”tolkning” gäller.

Dvs även om man har höga värden kan de slå ifrån sig och påstå att det är en ”gammal” infektion som inte längre är aktivt. De väljer ofta, föga förvånande, att tolka provet så. Vid ”tolkning positivt resultat” kan läkare besluta att ta det mer säkra Western Blot testet.

Varför inte skippa ELISA testet helt och gå direkt på Western Blot? Fundera på det.

Folkhälsomyndigheten följer ett protokoll, skapat 2006 av korrupta Amerikanska läkare som lobbade för försäkringsbolagen. Man minimerar antalet smittade, ger dem kort behandling med antibiotika och kallar dem friska. Visar de fortfarande symtom är det antingen kvarvarande skador eller en felaktig diagnos från början. Läkarna skruvar och vrider sig till det omöjliga för att bevisa förekomsten av annan sjukdom.

Varför, undrar ni då? Ja, det undrar jag också, då Sverige inte har något att vinna på detta. Amerikanerna köper sina egna försäkringar och om försäkringsbolagen kan få det till psykosomatiska besvär behöver de inte betala om patienterna inte är sjuka. Här i Sverige har vi försäkringskassan som får betala oberoende av diagnos.

Läkemedelsbolagen har också förtjänster att göra. Om man koncentrerar sig på symtomlindring hellre än att bota patienter får de sälja mer och dyrare mediciner. Antibiotika är ingen kassako, så självklart är det bättre att byta ut diagnosen mot en som kräver nya fina och dyra mediciner. Även här är det en förlust för försäkringskassan då ju högkostnadsskyddet snart löser ut och de får betala medicinerna.

Med denna sinnesjuka politik från folkhälsomyndighen får vi en massa sjuka människor i samhället som blir improduktiva och kostar skattemedel. För att inte tala om lidandet dessa människor utsätts för. Politikerna blandar sig inte i då de antingen tror på lögnerna eller har de möjligen ekonomiska intressen i tex läkemedelsbolagen? Korruption?

IDAG SÅ LEGALISERAR DOMSTOLAR I USA ATT LÄKARE KAN FÖRSKRIVA LÅNGVARIG ANTIBIOTIKABEHANDLING UTAN ATT RISKERA SINA LEGITIMATIONER. DRYGT 20 STATER HITINTILLS.

Dagens Nyheter lät för ett par veckor sedan en läkare skriva ett stort inslag om varför vi inte bör oroa oss för Borrelia. Han räknade upp 13 punkter där han hånar och förlöjligar såväl drabbade patienter, som Internationellt erkända läkare/forskare som försöker finna bot för drabbade. Jag ska svara.

#  1: Patienter / konspirationsteoretiker inbillar sig att Amerikanska forskare ”uppfunnit” Borrelia på Plum Island utanför New Yorks kust.

Nej. Det tror vi inte. Däremot är det känt att Hitler lät forskare undersöka om man kunde använda Borrelia som biologisk stridsmedel under andra världskriget. Några av dessa forskare, under ledning av Erich Traub anställdes av Amerikanerna efter kriget och fortsatte arbetet på bla. Plum Island. Frågan vi ställer oss är om de antingen genom avel eller genmodifikation lyckats skapa starkare bakteriestammar? Den frågan får här förbli obesvarad. JAG vet inte.

#  2: Fästingbett medför ingen större risk att smittas.

Som ”doktorn” påpekar är det rimligt att anta att 20-30% av fästingarna bär smitta. Idag. Ju fler av värddjuren, även människor, som smittas desto mer sprider sig smittan även bland ”friska” fästingar. Fästingar, som alla andra djur är bebisar när de föds. Blodtörstiga sådana. Små som knappnålshuvuden kan de vara svåra att upptäcka och därmed avlägsna i tid. Förebyggande behandling är självklart inte aktuellt, men att sätta in en kur redan vid misstanke minimerar risken för svårare infektioner.

#  3: Risken att få flera sjukdomar vid smitta är extremt sällsynt.

Alla får inte multipla åkommor, men vi är ändå så många som drabbats av s.k. co-infektion att det knappast kan kallas ”extremt få”. All senare vetenskap visar på att många fästingar bär på flera infektioner. Nya sjukdomar upptäcks hela tiden, men Svensk sjukvård testar inte för dem och medicinerar heller inte. Fästingen suger på vad den får tag på. De får därmed i sig sjukdomar från hela djurriket och sprider sedan desamma. Att blunda för problemet löser det inte.

#  4: Borrelia kan självläka.

Sant. Vi bär ju på antikroppar och har vi starkt immunförsvar är självläkning fullt möjlig. Utsatta grupper som barn, gamla och sedan tidigare sjuka med försvagat immunförsvar har det svårare.

#  5: Borrelia  skulle möjligen, men knappast troligt, kunna överföras mellan människor.

Vakna nu ”doktorn”. Borrelia och coinfektionerna är zoonoser. Som alla andra kända zoonoser, dvs sjukdomar som sprids från djur till människa är det självklart att det faktiskt smittar mellan människor. Att påstå motsatsen är bara idioti. Att dessutom uppmuntra oss att lämna blod är direkt oansvarigt! Hur verklighetsfrånvänd är doktorn egentligen?

#  6: Borrelia är lätt att bota.

I de fall patienten självläker eller får en tidig diagnos / behandling är prognosen god. Förutsatt att där inte finns andra sjukdomar som kräver annan medicinering.

#  7: Diagnos kan ställas på Erytema Migrans. Övriga fall kräver provtagning.

Korrekt. Men varför är det så att allmänläkare, hudspecialister och infektionsläkare ”inte känner igen” Erytema Migrans? Inte heller Akrodermatit, obehandlad Borrelia? Det är deras jobb och om de inte klarar uppgiften är de inkompetenta.

#  8: Mikroskopi av blod är osäkert.

Och det mer säkert att leta antikroppar som ju så gott som alla har?

#  9: Långvarig Borrelia syns på blodprov. Nyare smitta kan vara svår att se.

Många patienter med såväl ny som långt gången Borrelia testar negativt, eller är det läkarnas ”tolkning”?

# 10 Många har antikroppar utan att vara infekterade.

Ja, men nivåerna ska då rimligtvis vara lägre. Det finns gränsvärden på proverna och ligger man över dessa har man en infektion. Varför annars finns gränsvärdena? En patient vars symtom gått över och känner sig frisk kommer normalt inte och ber om mer medicin eller vård. Att neka patienten denna vård är inhumant. Speciellt i de fall patienten faktiskt mår bättre av medicinen kan man anta att infektionen kvarstår.

# 11: Symtom i nervsystem och värk kan vara Borrelia.

Ja och därför bör man testa patienter med dessa symtom.

# 12: ”Doktorn” hånar ”alternativläkare”, deras forskning och kastar en skopa skit på patienter med för honom okända besvär.

Lågt. Riktigt lågt. De läkare som han hånfullt kallar ”alternativläkare”, som om de inte var riktiga läkare, är legitimerade och internationellt ansedda Medicine Doktorer som studerat Borrelia och dess coinfektioner. De har även botat många patienter i motsats till vår ack så uppkäftige lille idiot. Bla har patologer obducerat mängder av Alzheimer-patienter och funnit Borrelia spiroketer i deras hjärnor. Vad har ”doktorn” själv åstadkommit inom området under de senaste decennierna?

Att håna och förlöjliga patienter för att man inte känner till sjukdomen de tror sig lida av visar bara på bristande respekt och omsorg om sina medmänniskor. Sådant beteende passar illa för en yrkesman med uppgift att hjälpa sjuka människor. Konstruktivt, om ”doktorn” vet vad det är, vore att försöka studera åkomman och under tiden man söker svar åtminstone försöka erbjuda lindring. Men så icke.

Som Svensk läkare är man bara så självgod och duktig som bara en Svensk läkare kan vara. Det man inte vet är inte värt att veta. Den som lider av något inte värt att veta är inte värd att behandla. Ge dem en Alvedon och skicka hem dem. Har man tur blir de sura och byter läkare. Då slipper man se dem igen och kan fortsätta vara sådär härligt duktig som man ju är. Svensk läkare, världsbäst. På att svika sina patienter…

# 13: Borrelia är dödligt.

Ja. Det vet nog ganska många vid det här laget. Även den ”gode doktorn” vet. Han förminskar problemet med grund att de dokumenterade fallen är få. Vid hur många obduktioner i Sverige har patologen sökt efter Borrelia spiroketer? Hur många har man funnit dem i? Har man skrivit in det i protokollen? Nej, Svensk sjukvård väljer att blunda och mörka. Denna förnekelse av problemet kallar de ”vetenskap”. Det får räcka nu. Vi, Svenska folket, har fått nog av läkarnas lögner.

Vi kräver vård NU! Tack för mig.

organise

Enklaste sättet att bli medlem är att sätta in medlemsavgiften på föreningens
Plusgirokonto 165 18 27-6 eller Bankgiro 5921-6770.
Årsavgiften för medlemskap är 300:- för fullt betalande medlem.
200:- för pensionärer, familjemedlem, stödmedlem och studerande.
Glöm ej att skriva namn, adress, telefonummer och eventuellt mailadress.
Det går bra att maila uppgifterna till foreningen@borrelia-tbe.se .
Om du har några frågor ang. medlemskap ring eller skicka ett mail.
Kontaktuppgifter finns under Kontakta Oss.

I övrigt så fortsätter kampen som förut.

Tänk på att Borrelia är sexuellt överförbar – så kör försiktigt!

Stå på er innan läkarna står på er!!

botaborreliaFBgruppen

(klicka på bilden)

Vår petition för att stoppa Reimers mobbande

Angelica 1

Angelica Johansson, Styrelsemedlem i Svenska Borrelia & TBE föreningen, huvudadmin för BOTA BORRELIA på Facebook, patient och borreliaaktivist.

Annonser
Det här inlägget postades i BOTA BORRELIA och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till BOTA BORRELIA – Borreliadagen 18 maj, Heikki Wilkmans tal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s