BOTA BORRELIA – FRAMÅT – mot nya mål och uppgifter – ALMEDALEN

ANFANGVi har haft en hektisk vår med demonstration och stor konferens och i vanliga fall skulle en lugn och skön sommar vara tacknämligt för hälsan, men om några veckor så sker årets viktigaste politiska event, nämligen ALMEDALEN och dit kommer jag och en annan högst hedervärd medlem att åka som representanter för Svenska Borrelia & TBE Föreningen, med uppdrag att nätverka, informera och reka inför ett mer organiserat arrangemang nästa år.

Med oss har vi det brev med frågeställningar till politikerna som föreningen skickat ut till 168 distrikt, där vi ifrågasätter vad  DE är beredda att göra för OSS för att bli valda.

brev två

Till partiledarna i riksdag och till samtliga landsting

Varje år drabbas mer än 10.000 personer i Sverige av borrelia. Många blir botade på en kort kur av antibiotika, många inte och valsar runt i sjukvården. I Borrelia och TBE-föreningen finns många som inte blivit väl behandlade i vården och vi vill se en ändring.

Inför valet i höst vill vi veta hur ni ser på följande frågor:

1. Smittskyddsinstitutet nuv Folkhälsomyndigheten skrev i höstas att läget i stort sett var bra inom borreliaområdet. Vi håller inte med. Vi vill att borrelia klassas omgående som en anmälningspliktig sjukdom för att få reda på hur många som drabbas och hur många som inte blir bra med en kort antibiotikakur utan får ett långvarigt lidande. Vilken åsikt har ni?

2. Mycket litet är känt om borreliabakterien som sprids av fästingar och kanske via andra vägar t ex vid blodtranfusioner. Det behövs mer forskning vilket Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) förordade i sin rapport i höstas. Är ni beredda att satsa pengar på forskning om borrelia?

3. Det är accepterat att en andel av patienter inte botas helt utan lider av restsymptom (Post Lyme Disease Syndrom). Vi vill att dessa ska få hjälp inom den svenska sjukvården vilket de inte får idag. Hur ser ni på det?

4. Det finns patiender som sökt sig till länder inom EU för vård och sedan inte fått tillbaka kostnaderna från Försäkringskassan Utland trots att de har rätt till det. Vad kan ni göra åt det?

5. Vad anser ni samhällsekonomiskt i att låta folk förbli sjuka i en botbar sjukdom, att de inte kan arbeta utan utförsäkras eller sjukskrivs/får sjukersättning under andra diagnoser? Vår förening anser att trots de utredningar som gjorts har ytterst litet nytt framkommit.T ex har man utelämnat co-infektioner helt och koncentrerat sig på borreliabakterien. Vi anser nya utredningar borde göras.Er åsikt?

Vi tackar på förhand! Alla svar vi får in sammanställs och delges våra medlemmar.

Stockholm juni 2014

Margareta Björk, ordförande

tick_sign_new

Vi har momentum nu och då bör vi smida medan järnet är varmt, så vi kommer att få fullt upp. På torsdagen den tredje juli så lyfter flyget från Bromma och då har vi tre dagar på oss att försöka hitta några politiker som vill lyssna eller människor som vill förstå innan vi vänder hem på måndagen förhoppningsvis med en massa visitkort och kontakter. en utmaning, men då får jag utlopp för och nytta av mina oratoriska färdigheter.

Vem vet jag kanske kuppar vid ”Speaker’s corner” med mitt tal från borreliademon?

mitt tal fått internationell uppmärksamhet på nätet, så har jag beslutat att översätta det och göra ett engelskt inlägg av det. Tack Denise Longman och andra, för er överväldigande varma kritik, det gör mig oerhört stolt att ni funnit sådan inspiration av det och jag arbetar så fort jag kan, då googles översättning tyvärr låter lika knäpp som vanligen vi borreliker anklagas för att vara…

organise

Enklaste sättet att bli medlem är att sätta in medlemsavgiften på föreningens
Plusgirokonto 165 18 27-6 eller Bankgiro 5921-6770.
Årsavgiften för medlemskap är 300:- för fullt betalande medlem.
200:- för pensionärer, familjemedlem, stödmedlem och studerande.
Glöm ej att skriva namn, adress, telefonummer och eventuellt mailadress.
Det går bra att maila uppgifterna till foreningen@borrelia-tbe.se .
Om du har några frågor ang. medlemskap ring eller skicka ett mail.
Kontaktuppgifter finns under Kontakta Oss.

I övrigt så fortsätter kampen som förut.

Tänk på att Borrelia är sexuellt överförbar – så kör försiktigt!

Stå på er innan läkarna står på er!!

botaborreliaFBgruppen

(klicka på bilden)

Vår petition för att stoppa Reimers mobbande

Angelica 1

Angelica Johansson, Styrelsemedlem i Svenska Borrelia & TBE föreningen, huvudadministratör för BOTA BORRELIA-gruppen på Facebook, administratör för Bota borrelia-bloggen, patient och borreliaaktivist.

Annonser
Det här inlägget postades i BOTA BORRELIA och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till BOTA BORRELIA – FRAMÅT – mot nya mål och uppgifter – ALMEDALEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s