BOTA BORRELIA – FRAMTIDEN

ANFANGHej alla därute som av någon anledning berörs av denna blogg. Vi har nu gått in i ett nytt år och därmed stakar vi ut spåret för kommande event och vi ser med spänning fram emot vad vetenskapsåret 2015 har att erbjuda oss som lider av de, tyvärr många, fästingsjukdomar, som finns därute i den kaotiska samtiden.

Det viktigaste som händer under året för vår del är att NORVECT kommer igen i år och undertecknad har valts ut att få fortsätta det arbete som påbörjades 2014. Till sällskap får jag två ytterst kunniga och kompetenta kollegor från Föreningen. Mer om det i senare inlägg.

Tyvärr så har nuvarande Ordförande valt att avisera sin avgång liksom några andra viktiga nyckelpersoner – vilket innebär att tex ny styrelse och ordförande ska väljas vid årsmötet 21 mars. Vi hoppas att blivande ledamöter ska visa sig vara lika engagerade och duktiga som de som lämnar oss. Yngre och friskare krafter kanske kan bidra med uthållighet och förnyad energi i den allt hårdare kampen för de sjuka. Mer om mötet vid senare inlägg.

Vi kommer förstås att demonstrera i år igen och detta år så kopplar vi upp oss mot ILADS kampanjer bla Maydayproject. Vi återkommer om detta när vi fått ett datum från Tillståndsmyndigheten. Vi hoppas  att närvaron från allmänheten blir högre vid årets event.

Vi kommer också, liksom förra året, delta på ALMEDALEN och i år kanske det blir lite lugnare när supervalåret är över. Vi skickar fler medlemmar i år och förhoppningen är förstås att vi ska få politikerna att lyssna på oss som påverkas direkt av förd politik i vårdfrågor.

Vill påminna om petitionen för DR X;

http://www.skrivunder.com/radda_dr_kenneth_sandstrom_-_aka_dr_x

Texten lyder som följer:

”Vi har en läkare i Sverige som räddat många liv, som nu riskerar att förlora sin läkarlegitimation. Anledningen är att han i vissa svårare fall av konstaterad fästinginfektion, har förskrivit längre och mer avancerad behandling än vad dagens praxis i Sverige medger. Vi behöver hjälp att organisera stöd för Dr. Kenneth Sandström.

En läkares främsta uppgift är att lindra och bota, vilket Dr. Sandström gjort, där andra läkare under flera år misslyckats med att ställa rätt diagnos och att ge rätt behandling och svikit på grund av nonchalans och okunskap. Han är en läkare, som med stor empati och kunnande lägger mycket tid på att hjälpa sina patienter. Han uppnår dessutom ett resultat som den konventionella vården inte kommer i närheten av. Svenska läkare spenderar minst tid i Europa på sina patienter, vilket delvis beror på att vårt sjukvårdssystem är byggt kring ekonomiska intressen istället för patientens behov.

Han är medlem i ILADS och har lärt sig av de främsta specialisterna i världen, med stor kunskap om den komplexa borreliabakterien och dess co-infektioner. Han har deltagit i konferenser världen över för att skaffa sig unik kunskap. I Sverige är kunnandet lågt bland läkare och övrig vårdpersonal, vilket till stor del beror på att det inte finns något krav på kontinuerlig vidareutbildning, som i de flesta andra länder.

Fästingsjukdomar har låg prioritet, trots att det är runt 40 000 patienter per år som insjuknar i borrelia (enligt Scandtick) och övriga fästinginfektioner i Sverige vet man väldigt lite om. Det stora problemet är att cirka 5 -10 % av dem som drabbats av borrelia utvecklar långvariga, kroniska besvär och dessa patienter står i de flesta fall helt utan hjälp från vården. Det finns en del läkare i Sverige som ser det här problemet. De ser de oftast svåra men karaktäristiska symptomen och patientens lidande, men vågar inte behandla, av rädsla för att bli anmälda och att därmed förlora sina legitimationer. Om Dr. Sandström förlorar sin legitimation kommer dessa läkare att tveka än mer och kanske avstå att hjälpa desperat behövande och lidande patienter.

Borrelia är en snabbt ökande sjukdom världen över och med det varmare klimatet kan spridningen sannolikt öka än mer i framtiden. Vem som helst kan drabbas och riskerar då att få felaktig diagnos och felaktig behandling. Detta kan leda till onödigt lidande och långa sjukskrivningar. ILADS rekommendationer för behandlingsterapi gällande persisterande borrelia har visat sig fungera i studier. Över 90 % blir bättre eller helt bra.

Det är viktigt att svenska läkare ska kunna behandla och bota sina patienter utan att oroa sig för eventuella repressalier och indragna legitimationer. I USA kommer nu lagstiftning med syfte att skydda sådana läkare under motsvarande förutsättningar. Vårt stöd för Dr. Sandström blir vägvisande och vår förhoppning är att det ska uppmuntra andra läkare att lära sig mer om fästingburna sjukdomar, för att kunna behandla enligt ILADS rekommendationer. Att straffa Dr. Sandström för att han har valt att vidareutbilda sig inom området och låtit den kunskapen komma till nytta för patienterna är helt oacceptabelt!

Det är därför viktigt att så många som möjligt skriver på denna petition!

Borrelia & TBE Föreningen Sverige

Källor:

Läs mer om ILADS arbete här: www.ilads.org

Om Dr Sandströms arbete (låst)

http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.2451619–kan-jag-hjalpa-svart-sjuka-manniskor-att-fa-livet-tillbaka-ar-det-vart-att-bli-jagad-

SCANDTICK; http://www.scandtick.com/sv/om-projektet/

Studie: http://www.grin.com/en/e-book/166179/prolonged-antibiotic-therapy-in-pcr-confirmed-persistent-lyme-disease

SLUT CITAT

SNÄLLA GÅ IN OCH SKRIV PÅ!

Tyvärr är risken att du eller någon du känner, ska drabbas ganska hög eftersom sjukdomen smittar sexuellt och intrauterint (mammor smittar sina barn i magen) och via blod och organdonation…

organise

Enklaste sättet att bli medlem är att sätta in medlemsavgiften på föreningens
Plusgirokonto 165 18 27-6 eller Bankgiro 5921-6770.
Årsavgiften för medlemskap är 300:- för fullt betalande medlem.
200:- för pensionärer, familjemedlem, stödmedlem och studerande.
Glöm ej att skriva namn, adress, telefonummer och eventuellt mailadress.
Det går bra att maila uppgifterna till foreningen@borrelia-tbe.se .
Om du har några frågor ang. medlemskap ring eller skicka ett mail.
Kontaktuppgifter finns under Kontakta Oss.

I övrigt så fortsätter kampen som förut.

Tänk på att Borrelia är sexuellt överförbar – så kör försiktigt!

Stå på er innan läkarna står på er!!

botaborreliaFBgruppen

(klicka på bilden)

Vår petition för att stoppa Mats Reimers mobbande

Angelica 1

Angelica Johansson, Styrelsemedlem i Borrelia & TBE föreningen Sverige, administratör för Föreningens Facebooksida för betalande medlemmar, huvudadministratör för BOTA BORRELIA-gruppen på Facebook, administratör för Bota borrelia-bloggen, patient och borreliaaktivist.

Annonser
Det här inlägget postades i BOTA BORRELIA. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till BOTA BORRELIA – FRAMTIDEN

 1. minna87 skriver:

  Hej! Har du tips på någon klinik i Sverige eller i Oslo där man kan få testa sig, för Borrelia? Mvh Minna

  Gilla

  • Anonym skriver:

   Med Frekvensterapi kan du få svar på 7 min.. Min kroniska Borrelia håller jag i schack (tror man får leva med det hela livet) med Frekvensterapi. Jag känner mig 100 % frisk och beh. mig numera bara varannan vecka.. ca. Fick Borrelia 1:a gången vid 15 år. (43 år sedan) Obehandlad.. 2:a gången för 13 år sedan.Blev dödssjuk och fick ingen hjälp här i Sverige. Åkte till Dr.Kleman Tyskland för 4 år sedan. 10 Mån med Penicillin. Blev dock inte helt bra förrän jag började med frekvensterapin. Har använt den drygt 3 år nu. Beh. mig även mot förkylningar och begynnande influensor m.m. Kan varmt rekommendera! 0739-25 44 50 Om du vill veta mera.. Ring mig! Laine

   Gilla

 2. Lasse skriver:

  Jag fick borrelia år 2010, gick till min husläkare i tid. Fick ingen antibiotika alls trots uppvisande av typiska symptom. Detta resulterade i förlamning av vänster ansiktshalva samt angrepp på mitt hjärta som i sin tur blev i behov av pacemaker efteresom pulsen gick ned till 20 slag i minuten.
  nnars hade jag inte levt idag. Allt detta på grund av läkarnonshallans!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s