BOTA BORRELIA – BORRELIADAGEN 2 MAJ, HEIKKI WILKMANS TAL

ANFANGVi demonstrerade i år igen och i år så kopplade vi upp oss mot ILADS kampanj ”Take a bite out of Lyme” och”Mayday-project”. (Läs mer om kampanjerna i länkarna).

Den 2 Maj kl. 12-14 så samlades vi på Medborgarplatsen i Stockholm för att visa att vi finns och att vi inte tänker lida i tysthet. Vi kom klädda i något lyme/limegrönt eller med ett ”gröna bandet” och visade vårt stöd för de som är sjuka som har svårt att göra sin röst hörd. Så som förra året hade vi info och filmvisning av dokumentären ”Under our skin” inne på Biblioteket. Och vi höll förstås tal. Jag och Heikki Wikman höll var sitt och vi fick tyvärr skynda på lite på slutet då himlen öppnade sig…

HÄR ÄR HEIKKI WILKMANS TAL;

Svensk sjukvård påstår sig basera sin verksamhet på ”Vetenskap och beprövad erfarenhet”. Hur står det till med den saken egentligen?

Erkända infektionssjukdomar som finns beskrivna i tex sajten doktorn.com, folkhälsomyndighetens och socialstyrelsens sjukdomsregister förnekas och förvägras provtagning. Patienter som söker för åkommor med överensstämmande symtombild hånas och förlöjligas. Såväl hos läkaren som i samhället i allmänhet.

Forskare och läkare som gör djupstudier i dessa sjukdomar hånas, förlöjligas och kallas alternativläkare. Deras trovärdighet ifrågasätts och forskningsresultat förkastas. Att de är MD, medicine doktorer, som antingen själva eller deras närstående drabbats, vilket fått dem att fördjupa sig i ämnet tas inte hänsyn till.

I främsta ledet står föreningen Vetenskap och Folkbildning, förkortat VoF. De är ingen myndighet, utan en klubb av människor som tror sig ha slutgiltiga svar och därmed inte behöver utföra vidare forskning eller studier. I USA finns motsvarande klubb kallat Infectious Diseases Society of America: IDSA.

I dagarna pågår en demonstration mot densamma i Arlington, Virginia, USA. Vi stöder den demonstrationen och vill starkt uttrycka vårt missnöje med att Svensk sjukvård, media och politiker ensidigt lyssnar till vår egen klubb av antivetenskapare, nämligen VoF.

Att vägra titta på symtombild, lyssna till patienter, utföra laboratorietester och luta sig mot påhittade gissningsdiagnoser är INTE vetenskap. Att vägra ta till sig nya forskningsresultat är inte heller vetenskap.

I Norge har ett laboratorium fått statligt stöd att försöka ta fram tillförlitligare testmetod för Borreliasmitta. VoF genom sin bloggande barnläkare tar varje chans att förlöjliga och kasta skit på dem. Själklart kan deras resultat bli udda och fel, men de arbetar ju framåt för att bli bättre. Detta vill inte VoF utan gläder sig åt deras motgångar. 

Nu i Maj kommer för andra året Norvect konferens hållas i Oslo, Norge för dem som önskar lära sig mer om vad som kommit fram i internationell forskning om Borrelia och andra vektorburna zoonoser. Jag kan varmt rekommendera Svenska vårdgivare, beslutsfattare och andra intresserade att söka sig dit och få information. Kunskap sägs ju vara makt.

I Finland har forskare på Jyväskylä universitet studerat sjukdomen och funnit att sjukdomen inte endast sprids via fästingar, utan även loppor, löss, hästflugor och bromsar mfl blodsugande insekter. Då Finska sjukvårdsmyndigheten medger att ”Vid svårare infektion kan längre tids (antibiotika)behandling krävas”, har man tillåtits öppna kliniker som ger denna behandling.

Hur länge ska Sverige förbli på efterkälken när grannländerna avancerar? Ska Sverige fortsätta vara ett U-land inom infektionssjukdomar där övriga västvärlden istället söker svar på problemen? Vem bestämmer det? Den bloggande bakåtsträvaren? Det är ju löjligt.

Vår bloggande barnläkare förfasar sig att denna trend ska komma till Sverige och kallar detta ”politisk Borrelia”.

Ja herr doktor bloggare, helt korrekt har vi redan ”politisk Borrelia” i Sverige. SVT visade en Fransk/Svensk produktion i ämnet, som genast attackerades av ingen mindre än vår chef för Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell, en känd motståndare till begreppet kronisk Borrelia. Det var viktigt att poängtera att det här rörde sig om Fransk Borrelia, ej att förväxla med vår Svenska lätthanterliga variant. Man slog även ner på att det inte var objektivt, då endast ena sidan, vi som vet att Borrelia blir svårbehandlad om den tillåts sprida sig i kroppen och lämnats obehandlad, fick komma till tals som omväxling.

Hur objektivt är det att endast de som tror att Borrelia botas snabbt och enkelt i alla sina former får komma till tals? Hur objektivt är det att vi som drabbats och lever med besvären inte får utrymme att berätta?

Och Halleluja! Dr Björn Olsen, som framträtt med fästingen Lisa i TV och gjort sig lustig över folks rädsla för dessa äckliga kryp ska nu öppna klinik i Uppsala. Han kommer dock inte att ta emot ”De värsta avarter” till patienter. Nej, han kommer att handplocka sina offer och begära att de skriver på ett kontrakt innan han kan ta emot dem. Då han är övertygad att Borrelia inte ens i sen, obehandlad form kan räknas som kronisk har han för avsikt att bevisa att patienterna har fel? Vetenskapligt värre om jag får tycka.

Och, oroa sig inte goe doktorn, JAG kommer inte att vare sig söka din sk ”vård”, råd eller åsikt. Jag är ju en riktig avart som hämtar mina recept och antibiotika i fäderneslandet Finland. Jag har tack vare dem kunnat återgå i arbete och betala skatt i vårt ack så vetenskapliga Sverige. Hur många Svenska patienter som inte har möjlighet att kurera sig tvingas stanna hemma och därmed inte kunna dra sina strån till stacken? Staten borde ju vara bekymrade?

Svenska regeringen hävdar att patienten ska ha ett val. Man ska kunna söka annan vård om den som erbjuds inte fungerar. Detta gäller tydligen inte oss som lider av sen, obehandlad Borrelia. Istället blir vi påtvingade andra diagnoser vilka ofta har samma symtomlista. Gemensamt för dessa är att:

# Läkare vet inte vad de beror på.

# De är ”autoimmuna”, dvs våra kroppar får fnatt och börjar äta upp sig själva? Hur trovärdigt är det?

# De är troligen genetiska. Även om ens föräldrar och syskon aldrig uppvisat likartade symtom?

För den som ser igenom falsarierna återstår psykdiagnos, hypokondri. Ve den patient som vågar ifrågasätta vården. Media rapporterar att psykdiagnoserna ökar i vårt samhälle. Kan det ha samband med att folk lämnas med obehandlade infektioner?

Tom vår bloggande barnläkare medger att det finns undantag. Den som kan uppvisa Akrodermatit kan anses ha en bestående variant. Dock på direkt fråga svarar han att denne kanske borde söka Kognitiv Beteende Terapi, KBT? Menar han att de svåra, djupgående eksemen beror på inbillning?

Han hävdar även att sen, obehandlad Borrelia, även kallat Kronisk Borrelia är en Internetåkomma. Folk läser så mycket konstigt där. Ja ska vi diskutera konstigt, är kanske hans blogg något av det konstigaste jag hittar.

Annars hämtar jag min information på sajter såsom www.doktorn.com, Folkhälsonyndighetens och Socialstyrelsens hemsidor. Där finns information om Borrelia och andra zoonoser som förvisso förekommer, men sällan diagnosticeras eller behandlas av vår sjukvård.

Den som söker diagnos och vård utomlands och därmed blir bättre får inte det stöd av samhället de borde få. Detta måste det bli ändring på.

organise

Enklaste sättet att bli medlem är att sätta in medlemsavgiften på föreningens
Plusgirokonto 165 18 27-6 eller Bankgiro 5921-6770.
Årsavgiften för medlemskap är 300:- för fullt betalande medlem.
200:- för pensionärer, familjemedlem, stödmedlem och studerande.
Glöm ej att skriva namn, adress, telefonummer och eventuellt mailadress.
Det går bra att maila uppgifterna till foreningen@borrelia-tbe.se .
Om du har några frågor ang. medlemskap ring eller skicka ett mail.
Kontaktuppgifter finns under Kontakta Oss.

I övrigt så fortsätter kampen som förut.

Stå på er innan läkarna står på er!!

botaborreliaFBgruppen

(klicka på bilden)

Jag vill också påminna om petitionen för DR X;

http://www.skrivunder.com/radda_dr_kenneth_sandstrom_-_aka_dr_x

Vår petition för att stoppa Mats Reimers mobbande

Angelica 1

Angelica Johansson, Ordförande för Borrelia & TBE föreningen Sverige, administratör för Föreningens Facebooksida för betalande medlemmar, huvudadministratör för BOTA BORRELIA-gruppen på Facebook, administratör för Bota borrelia-bloggen, patient och borreliaaktivist.

Det här inlägget postades i BOTA BORRELIA och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s