Bota Borrelia – Om Bloggen

Denna blogg är en Informations – och länkblogg om KRONISK BORRELIA och Co-infektioner och dess följder för tusentals offer…

En sjukdom som ökar i lavinartad hastighet(snabbare än HIV) och vars diagnos inte accepteras i vårt land. Svenska riktlinjer för hur sjukdomen BORRELIA utvecklas och ska behandlas och botas styrs av riktlinjerna iUSA, och i enlighet med dem så existerar inte Kronisk Borrelia som är Borrelias tredje stadium.

Samma ”Följa John mentalitet” som gör att Alliansregeringen följer USA i alla andra frågor – garanterar också att riktlinjerna som IDSA (Infectious disease society of America) sätter för hur och vilka sjukdomar läkare ska behandla i ett i tudelat USA (andra hälften läkare och patienter motverkas och jagas och tom mordhotas av bla försäkringsbolag som inte vill betala för behandlingar) får fortsätta att stå modell för Sveriges nationella riktlinjer – men till skillnad från USA och andra länder i denna fråga så tillåts inte den andra linjen och följaktligen, så står tiotusentals nya patienter varje år i Sverige utan diagnos och behandling och är nödd och tvungna liksom min make, att söka sig utomlands till egen kostnad, för att få diagnos och adekvat behandling.

Helt i särställning från övriga Europa och världen.

TROTS att sjukdomen i sitt slutliga skede kan leda till invaliditet – förlust av kontroll över alla fyra lemmar – och tom dödsfall. Minst ett misstänkt fall (16 årig pojke)under utredning i Sverige som jag känner till just nu, när jag precis börjat forska i saken. (400 namngivna dödsfall i sjukdomen i USA. Hur många var det som dog i svininfluensa nu igen?) och andra grava skador av dishabiliterande art – obotliga skador bl.a. i huden och i nervsystemet. Dessutom är det så att det bara är 50% som får den karaktäristiska ”Bulls eye” ringen –

Det paradoxala är dock, (fast helt i linje med Alliansens människofientliga politik) att en häst som får samma sjukdom, får den dyra intravenösa behandlingen direkt utan undantag oavsett stadie i sjukdomen, men man vill inte behandla människor på det sättet utan väljer långsam och ineffektiv tablettbehandling (Eftersom det allvarliga tredje stadiet inte finns i Svensk sjukvårdspolitik)

Så denna  blogg kommer att kontinuerligt fyllas på med fler länkar till studier, artiklar och annat material som kan vara av intresse för den som är drabbad eller andra engagerade. Så småningom så kommer jag att sortera upp dem, när jag gått igenom allt jag kan finna.

Länkar och konstruktiv kritik och åsikter och annan information tas tacksamt emot i kommentarsfältet.

Om ni vill bidra till kampen och till hjälp för drabbade, så kan ni sätta in en gåva HÄR:

BORRELIAKONTOT

SEB 5694 – 01 979 15

MvH HEMIMAMMA, admin Bota Borrelia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s