BOTA BORRELIA – Mina kollegor BORRELIABLOGGEN om MATS REIMER:

Som jag skrev om igår så finns det en till stor blogg om borreliarelaterade ämnen i Sverige som drivs av ”kollegor” och vänner till mig. Med deras tillstånd publicerar jag deras senaste kritiska inlägg om Mats Reimer. Gå gärna in och kommentera hos Becel och Elisa och ge dem cred för ett starkt blogginlägg.

Mats Reimers fega häxprocess

Det är extremt tröttsamt att läsa Mats Reimers oinitierade blogg på Dagens Medicin. Än mer tröttsamt att kommentera rappakaljan. Men några ord kan det ju vara värt efter ett längre uppehåll på den fronten.

Mats Reimers konspiratoriska attack mot den internationella borreliakonferensen i Norge, med inbjudna experter från hela världen talar för sig själv:

http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/norvect—en-alternativ-motkonferens-om-borrelia/

Anordnarna svarar själva bra på tal: http://www.dagensmedicin.se/debatt/debvi-arrangerar-inte-nagon-motkonferens/

Innan Norvectsvadan ännu hunnit svalna är han igång igen. Denna gång med ett besserwisserinlägg om hur behandling av borrelia och coinfections inte ska utföras (Mats Reimer går här rakt emot expertkunskapen hos dem som har botat tusentals sjuka över hela världen).

Först en bakgrund:

http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/dr-x-behandlar-kronisk-borrelia-i-sverige/

Senaste inlägget:

http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/dr-x-i-orebro-skriver-ut-tbc-medicin-mot-borrelia/

Dr X, å andra sidan, är väldigt påläst och insatt i senaste forskningen gällande borrelia och dess coinfections, han håller sig uppdaterad om de senaste rönen genom att resa runt i världen och besöka de forskare som är mest framstående i detta ämne. Att då en läkare som Dr X attackeras hårt av en barnläkare som Mats Reimer som inte har något kunnande om detta är direkt löjeväckande. Vi anar att Mats Reimer går andras ärenden i sin yrkesutövning och genom sina kopplingar till VoF. När en majoritet av hans inlägg direkt försöker smutskasta borrelissjuka, borreliaspecialister, forskare som driver utvecklingen framåt, så förstår man att han inte värnar om folks hälsa utan snarare om ekonomiska intressen från läkemedelsindustrin. Vi har tidigare skrivit lite om hur borreliadiagnostisering och längre behandling motarbetas systematiskt med VoF i bakgrunden.

http://borreliablogg.wordpress.com/2013/10/08/gar-smi-vofs-arenden-i-borreliafragan/

http://borreliablogg.wordpress.com/2013/10/17/smi-javiga-och-oproffsiga/

http://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/15/mats-remier-skaller-varre-an-han-biter/

http://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/11/replik-mats-reimer-for-ett-krig-mot-diagnosen-kronisk-borrelia/

Infektionsläkarna anser – i motsats till Mats Reimer – inte att kronisk borrelia är en “påhittad diagnos”, de är betydligt mer ödmjuka inför att de inte vet allt, nya studier kommer hela tiden, som tyder på att borrelia kan vara mycket svårt att bli av med, av olika skäl som vi tidigare har skrivit om här (samverkan mellan bakterier i biofilm, mycket “intelligenta” bakterieprocesser, samt genetiska orsaker m.m.).

T.o.m. Mats Reimer erkänner att ACA – akrodermatit är ett tydligt bevis på att en aktiv borreliainfektion finns kvar i kroppen. Lustigt nog har flera av oss som skriver i bloggen just detta symtom. Alltså har vi bevisligen en långvarig borreliainfektion, som med ett annat ord kan kallas kronisk.

IMG_7796edsmall

Hur tänker sig Mats Reimer att vi borde behandlas? Inte ens en kombinationsbehandling med antibiotika har tagit bort akrodermatiten (även om flera andra symtom har blivit bättre av behandlingen). Bakterierna finns alltså fortfarande kvar i kroppen. Ska de få vara kvar där, så vi blir sjukare? Om vi blir fråntagna hjälpen från en av de få läkare i Sverige som har verklig kompetens i ämnet, vem ska då hjälpa oss att bli helt friska?

Mats Reimers senaste inlägg är publicerat med stängt kommentarsfält. Han anade väl att inte många skulle vara positiva till hans fortsatta korståg mot en läkare som verkligen bryr sig om sina patienter och gör allt för att de ska bli friska. Dagens Medicin censurerar bort samtliga kommentarer i ämnet på sin Facebooksida. Vad är de så rädda för? Varför tål de inte kritik?

Jag (Besell) är ett lysande exempel på där Dr X lyckats när vården misslyckats i 8 år. Från att knappt ta mig fram med kryckor, sluddrande tal, svåra andninguppehåll, dåliga levervärden, inflammationer i tarmar, svår neuropatisk smärta, signalfel, osv så är jag nu tillbaks på banan och behöver inte läggas in för vård varje månad. Jag kan gå normalt igen, andningsuppehållen har minskat från 43/tim till 2/tim, har bra levervärden, inga inflammationer i tarmar osv.
När ett tiotal allvarliga diagnoser visat sig vara felaktiga efter mer omfattande provtagningar utomlands, och behandling enligt ILADS rekommendationer har gjort mig frisk så förstår ju alla att myndigheter och vård i Sverige har en del att lära sig. Som min familjeläkare sa: “du är ett levande bevis på att längre behandling är absolut nödvändigt ibland och kan göra underverk vid kronisk borrelia.”

Jag (Elisa) lämnades av vårdcentralen helt utan behandling för en akut svår rickettsiainfektion ovanpå den kroniska borrelian: http://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/31/rickettsiahelvetet/

Jag fick lov att behandla mig själv under den långa väntan på att få rätt diagnos. När jag väl kom till infektionskliniken till slut så dröjde det länge även där innan rickettsian diagnostiserades (fick förhandla intensivt med flera läkare för att få det provet och ett par andra prover på fästingsjukdomar tagna), och det gavs någon behandling. Skulle jag ha väntat in den hade jag inte levt idag. Hade jag inte haft någonstans att vända mig när behandlingen abrupt avbröts utan att jag var frisk från rickettsian, så hade jag med all sannolikhet varit ruggigt dålig nu, om jag ens hade överlevt. Jag är tyvärr långt ifrån frisk fortfarande, men lyckas hålla symtomen på en uthärdlig nivå så länge jag har tillgång till behandling.

Vad vill Mats Reimer egentligen? Ta livet av oss som är svårt sjuka?

Vi har tyvärr under de senaste åren, medan häxjakten mot borreliabehandling har trappats upp, mist flera vänner som vi lärt känna via stödgrupper på nätet. Vi sörjer dem, och vi beklagar djupt att de lämnades utan korrekt diagnostisering och vård, eller fick bristfällig vård. Varför låta dyrbara människoliv gå till spillo i onödan?

Till sist vill vi varna för att fästingsäsongen detta år är extrem p.g.a. en mild vinter. Krypen är aktiva nu, helt utsvultna, och enormt många.

Var rädda om er, ni som fortfarande är friska, och hjälp oss, vi ber er alla att stå upp för oss sjuka och se till att motsträvarna inte får makt och utrymme. Den 18 maj protesterar vi återigen i Sverige för bl.a. rätten till behandling. Mer info kommer här senare:  https://www.facebook.com/Borreliaupproret

Besell och Elisa  “we fight for our rights”

—————————————————————————–

Lymiehumor

Vi behöver bli fler som engagerar oss för att stoppa ”jorden är plattismen” som gror och växer i Sverige och framför allt måste vi finna vägar att kunna stoppa sådana som Mats Reimer…

Vi behöver bli fler medlemmar i Svenska Borrelia & TBE föreningen om vi ska kunna höja en stark och säker röst gentemot våra politiker och makthavare, så GÅ MED.

Kom till demonstrationen 18 maj kl 15 på Medborgarplatsen!

I övrigt så fortsätter kampen som förut.

Tänk på att Borrelia är sexuellt överförbar – så kör försiktigt!

Stå på er innan läkarna står på er!!

botaborreliaFBgruppen

(klicka på bilden)

Angelica Johansson aka

HEMIMAMMA

Detta inlägg publicerades i BOTA BORRELIA och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till BOTA BORRELIA – Mina kollegor BORRELIABLOGGEN om MATS REIMER:

  1. Hans Wretensjö skriver:

    Bry dig inte om såna bittra som Mats Reimer, han är nog ensam och arbetslös som orkar lägga näsan i blöt på alla håll och kanter! Han kan allt! Och alla andra har fel, då är livet på topp!
    Nonchalera honom bara, ett gott råd.

    Gilla

  2. HEMIMAMMA skriver:

    Man har tagit bort länken för att man inte ska hitta inlägget om NORVECT

    Här är den nya länken:
    http://www.dagensmedicin.se/Pages/Blogs/BlogPostView.aspx?id=183884

    Gilla

Lämna en kommentar